TEOKSET
1080x1080_instagram.jpg

Shade Avoidance

​Kasvit mielletään staattisiksi, mutta niiden liike vain poikkeaa ihmisen käsitykselle liikkumisesta. Kasvit erottavat elottoman esineen, kuten kiven tai toisen kasvin varjon toisistaan samoin kuin lähellä olevat kasvit, jotka saattavat kilpailla ja varjostaa sitä tulevaisuudessa. Kasvit pystyvät aistimaan naapurikasveista heijastuvan valon laadun ja toisten kasvien tuottamia haihtuvia yhdisteitä. Viereisestä kasvista heijastuvan punaisen ja kaukopunaisen valon suhteen perusteella kasvi tehostaa omaa pituuskasvuaan.

Asentoaisti (proprioception) kertoo meille missä raajamme ovat ilman, että pitää katsoa, missä ne ovat. Kun muut aistit ovat ulkoisesti virittyneitä ja ottavat vastaan ulkoapäin tulevia signaaleja kuten valoa tai ääntä, asentoaisti antaa tietoa kehon sisäisestä statuksesta. Asentoaistille ei ole yhtä erillistä elintä, vaan se on koko kehon osien yhdistelmä. Kasveilla on myös staattinen ja dynaaminen tietoisuus, kuten ihmisilläkin. Kasvit tunnistavat painovoiman; myös keinotekoisesti luodun.

Pori Dance Company toteuttaa tyhjentyneeseen Porin vanhaan Anttilaan tanssiteoksen, jossa kasvien ja ihmisten yhteistä maailmankuvaa tarkastellaan hajukumin tuoksun muistikuvan läpi. Autioituneen tavarataivaan dynaaminen tyhjyys luo teokselle kasvinkaltaisen todellisuuden; kasviuniversumin mallin, jossa aisteja ruokkivat fotonit postimyyntikuvaston sivujen rapinassa. Kasvien ja tanssijoiden yhteinen liike ojentuu valoa kohti ja taipuu lajienväliseksi kommunikaatioksi. Esitys on kurottelevaa kasvua, dynamiikan vaihtelua ja orgaanista liikettä.

Maailma on elollisten hengitystä, ei vain alkuräjähdyksen ja hengellisyyden synnyn väliin jäävä epäyhtenäinen tila.


Työryhmä:
Konsepti: Vespa Laine
Koreografia: Vespa Laine ja esiintyjät
Valosuunnittelu: Nanni Vapaavuori
Äänisuunnittelu: Markus Heino
Tanssi: Kati Aalto, Riku Lehtopolku, Meri Tankka, Riikka Tankka ja kasvit

Liput: https://poridancecompany.eventiolive.fi

Unto_Rautio_Poridancecompany_11312_edit_web 3.jpg

TÄNÄ ILTANA

Tänä iltana on romanttinen unelma, yhtä aikaa hupsu ja syvällinen teos haaveilusta kuudelle tanssijalle ja sinfoniaorkesterille. Pori Dance Companyn ja Pori Sinfoniettan yhteistuotanto sotkee häpeilemättä esiintyjien omaelämäkerrallisia aineksia romanttisiin kliseisiin eri tyylilajien riemukkaassa yhteentörmäyksessä.

Tänä iltana kutsuu aikuiset olemaan taas lapsia. Kaivetaan vetävimmät vaatteet vanhempien vaatekaapista, pidetään bileet ja kerrotaan salaisuuksia. Kohdataan prinssi ja voitetaan Oscar.

Tänä iltana kaikki rakastuvat toisiinsa. Haaveillaan, suudellaan ja eletään kaikki elokuvien ja musikaalien rakkaustarinat yhtä aikaa, sinfoniaorkesterin soittaessa.

Tänä iltana tanssitaan täydestä sydämestä, sillä tänään saattaa olla viimeinen kerta.

Tänä iltana kaikki on mahdollista.

Koreografia ja ohjaus: Riku Lehtopolku
Tekstit: Oskari Kymäläinen ja Riku Lehtopolku
Valosuunnittelu: Toni Randell
Tanssi: Kati Aalto, Meri Tankka, Riikka Tankka, Oskari Kymäläinen, Riku Lehtopolku ja Tuukka Piitulainen

Kuva: Unto Rautio
 

Stream-triple-3x2 mini-webplain.jpg

S T R E A M

S T R E A M on kohtaukseton, tarinaton paluu kehon äärelle informaation aikakaudella. Viiden tanssijan nykytanssiteos käyttää arjessa tutuksi tullutta reaaliaikaista videokuvausta tuodakseen tanssin yksityiskohdat lähemmäs kuin koskaan. Kamera poimii liikkeen keskeltä paljaalle silmälle paljastumattomia yksityiskohtia yksittäisestä hikipisarasta pieneen kosketukseen.

Itse itselleen live-striimin kautta rinnakkaismaailman luova teos on ajankuva ihmisestä maailmassa, jonka arjessa teknologia korvaa sanan. Videotaiteen ja nykytanssin keinoin teos hakee mahdollisuutta kokea informaatiotulva esteettisenä - muodostaa luontosuhde virtuaaliseen.

 

Koreografia             Iiro Näkki
Esiintyjät                   Olli Lautiola, Meri Tankka, Riku                                                         Lehtopolku, Minttu Pietilä, Riikka Tankka
Äänisuunnittelu      Toni Randell
Valosuunnittelu      Anssi Ruotanen
Videosuunnittelu    Mikko Lampinen

Ensi-ilta                      Kuopion kaupunginteatteri 9.9.2021
Tuotanto                    Pori Dance Company,

                                      Tanssiteatteri Minimi
 

Moods-mini.jpg

MOOD(S)

Anu Sistonen palaa Pori Dance Companyn koreografiksi uudistetulla versiolla Luxemburgissa vuonna 2016 kantaesitetystä teoksesta Mood(s).


Novellikokoelmamaisena rakenteena eri tunnetiloihin ja niiden muutoksiin pureutuva teos pohtii pohtii monisyisten ihmissuhteiden lisäksi yksilön tukeutumista lähellä olevaan yhteisöön. Taidokkaaseen liikkeeseen luottava koreografia on saanut inspiraationsa valokuvaaja Miikka Heinosen töistä.


Pori Dance Company on aiemmin esittänyt Anun ryhmälle koreografioimat teokset Meeting Point (2006) ja Virtaa vastavirtaan (2009).

 

Koreografia                   Anu Sistonen
Tanssi                              Meri Tankka, Riikka Tankka,

                                          Riku Lehtopolku
Alk. valosuunnittelu    Philippe Lacobme
Valojentoteutus          Anssi Ruotanen

Muusikot:                        Toni Hietala, Harri Lehtinen

                                          (Osuma Ensemble)

Pukusuunnittelu           Mélanie Planchard

Pukujen toteutus         Seija Raunio

Tuotanto                        Pori Dance Company 

Alk. tuotanto                 Les Théâtres de la Ville du                                                              Luxembourg

Kantaesitys                   Theatre d´Esch

Suomen ensi-ilta        Porin Teatteri 18.10.2020

OBE 1.png

OBE

Teoksen nimi viittaa muuntuneeseen tajunnantilaan (out-body- experience). OBE pohtii mielen ja kehon, ihmisen ja luonnon välisiä dynaamisia ja toisiinsa sulautuvia suhteita. Ihminen voi mielessään matkata ajassa taaksepäin ja kuvitella tulevaa, mutta fyysinen olemus elää hetkessä ja niin kehossa kuin luonnossa näkyy ajan jättämät jäljet. Pystymmekö ymmärtämään näitä häilyviä rajoja ja milloin tekomme jättävät ympäristöön jäljen, jonka jälkeen entiseen ei enää ole paluuta?

 

Koreografia & tanssi    Hyaukjin Geon, Mikko Lampinen

Vis. suunnittelu               Seungjae Jung, Hyaukjin Geon,

                                             Mikko Lampinen
Valosuunnittelu             Anssi Ruotanen

Äänisuunnittelu             Seungjae Jung
Pukusuunnittelu             Maria Sirén

Tuotanto                           Pori Dance Company 

Yhteistyössä                   Ground Zero Project

Ensi-ilta                            Porin Teatteri 16.12.2019

DividualMINI.jpeg

DIVIDUAL

 

Ihminen on siitä poikkeuksellinen olento, että hän tietää oman rajallisuutensa ja kuolevaisuutensa. Hän myös muistaa joskus syntyneensä. Näiden kahden ääripään välillä hänen on elettävä elämänsä todellisuudessa, joka on valtava ja mittaamaton. Pysyäkseen järjissään, on ihmisen jaettava ympäröivä kaaos jonkinlaisiin jaksoihin, lokeroihin ja mitattaviin yksiköihin. Tällaisia ovat ajan mittarit, tarinoiden kaaret ja myös historiallisten jaksojen alku- ja päätepisteet, katkoksien historia.

 

Mikko Lampisen ja Anastasia Triznan ohjaama Dividual sijoittuu kirjaston kellariin, joka muuntautuu kokijoille käsikirjoittaja Veera Tyhtilän kirjoittamien tekstien pohjalta audiovisuaaliseksi informaatioksi ja liikkeeksi Pori Dance Companyn tanssijoiden ja kahden näyttelijän tulkitsemana.

Koreografia                     Mikko Lampinen

Käsikirjoitus                      Veera Tyhtilä

Ohjaus                               Anastasia Trizna

Esiintyjät                           Meri Tankka, Riikka Tankka, Kata                                                   Lohiniva, Mikko Lampinen,                                                               Anastasia Trizna

Äänisuunnittelu              Kristian Merilahti, Anastasia Trizna,

                                             Toni Randell

Pukujen suunnittelu      Maria Sirén

Pukujen toteutus            Anja Behm, Maria Sirén

Valosuunnittelu              Toni Randell

Graafinen suunnittelu  Darina Rodionova

Ensi-ilta                              Porin kaupunginkirjasto 26.10.2018        

Van Helsink front mini.jpg

VAN HELSINK: SHITSTORM

 

Kuuluisa vampyyrinmetsästäjä Van Helsink lähtee selvittämään vanhan nahkatehtaan salaisuutta, jossa Odysseian maailma on huhujen mukaan herännyt eloon. Van Helsink joutuu käyttämään kaiken nokkeluutensa, ketteryytensä ja charminsa selvitäkseen hengissä tehtaan vaaroista, taisteluista, ja banaaninkuorista. Seikkailuun mukaan lähtevien tehtäväksi jää pysyä Van Helsinkin kannoilla hengästyttävällä matkalla läpi tehtaan käytävien ja hallien.

 

Seikkailun maailma on hatunnosto kauhu- ja vampyyrikirjoille, Munchkinille sekä roolipeleille tanssin ja kamppailulajien ystäviä unohtamatta.

Koreografia                     Jarkko Mandelin

Esiintyjät                           Meri Tankka, Riikka Tankka,                                                               Oskari Turpeinen, Riku Lehtopolku

Valosuunnittelu              Anssi Ruotanen

Äänisuunnittelu              Mikko Lampinen

Videosuunnittelu           Mikko Lampinen

Pukujen suunnittelu      Maria Sirén

Pukujen toteutus            Anja Behm, Maria Sirén

Tekninen suunnittelu    Toni Randell

Ensi-ilta                             Friitalan nahkatehdas 2.11.2019

      

Romukylan mini.jpg

ROMUKYLÄN KUOLLEISJUHLAT

Koko perheen tanssiteos Romukylän kuolleisjuhlat päästää lapset ääneen ja mielikuvituksen valloilleen, kun Konepajanrannan vanha puutalotehdas muuntuu seikkailujen näyttämöksi! Lasten kertomien satujen pohjalta luotu Romukylän kuolleisjuhlat on tarina epätavallisesta ystävyydestä, rohkeudesta ja erilaisten maailmojen kohtaamisesta. Tervetuloa kiihtoautolla ajettavaan seikkailuun karamellinmakuisten unelmien, räjähtävien keitosten ja vaarallisen Varjokuningattaren maailmaan!

Koreografia                     Riku Lehtopolku

Käsikirjoitus                     Riku Lehtopolku, Virpi Rautsiala
                                            ja erityisesti lapset
Tanssi                               Kati Aalto, Meri Tankka, Riikka                                                         Tankka, Oskari Kymäläinen,

                                           Toni Randell

Valosuunnittelu            Toni Randell
Äänisuunnittelu            Eero Auvinen

Videosuunnittelu          Mikko Lampinen
Pukusuunnittelu            Riku Lehtopolku

Pukujen toteutus           Raila Rautiainen 

Tuotanto                          Pori Dance Company

Ensi-ilta                            4.5.2019 Puimuritehdas, Pori 

KunMaaKeinuu-WEB.jpg

KUN MAA KEINUU

 

Porin Teatterin, Pori Dance Companyn ja Rakastajat-teatterin yhteistyöprojekti.

Näyttelijä Katariina Lohiniva sovittaa ja ohjaa teatteri- ja tanssiesityksen KUN MAA KEINUU - hetkiä Vuosisadan rakkaustarinasta, jonka pääteemana on alkoholismi perheessä. Esityksen tekstillisenä pohjana käytetään Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarina -teosta. Esityksen keskiössä ovat alkoholiongelmaisen lähellä elävät perheenjäsenet, heidän kärsimyksensä, rakkautensa ja voimansa. Selviytyminen. Esityksessä teksti on harkiten valittua, kristallisoitunutta ja sen rinnalla on yhtä vahvana elementtinä nykytanssi.

 

Ohjaus ja sovitus             Kata Lohiniva

Koreografia                       Mikko Lampinen

Näyttelijä                           Angelika Meussel
Tanssi                                 Kati Aalto

Lapsiesiintyjät                  Samu Murro, Matleena Salmi

                                              (Tanssikoulu Tankka)

Valosuunnittelu                Toni Randell
Pukusuunnittelu               Annukka Pykäläinen

Äänisuunnittelu                Toni Randell 

Vis. suunnittelu                 Toni Randell, Mikko Lampinen 

Graafinen suunnittelu    Veera Lohiniva

Musiikkinen asiantuntija Jouni Hokkanen

yhteistyössä                      Rakastajat-teatteri, Porin Teatteri

Ensi-ilta                                Porin Teatteri 23.11.2019

OVERDOSED MOOD​

Tero Saarisen Overdosed Mood kuuluu koreografin varhaiseen tuotantoon. Saarinen kertoo etsineensä oman ryhmänsä vuonna 1997 kantaesittämässä teoksessa ihmisen henkisiä ja fyysisiä äärirajoja, ylikuormittuneisuuden tilaa. Tanssijoiden liike ei hellitä hetkeksikään. He ovat räjähtämäisillään, näkymättömän vimman vallassa, armotta. Tanssilla ei ole aikaa eikä paikkaa, se on alitajunnan tila. 

Saarisen tuotannolle tyypillisellä tavalla Mikki Kuntun valosuunnittelu on teoksessa keskeisessä osassa: konkreettinen näyttämötila hämärtyy visuaalisuuden hukuttaessa katsojan abstraktin tunnelman syövereihin. 

 

Koreografia                    Tero Saarinen
Tanssi                              Maria Autio Meri Tankka, Mikko Lampinen,

                                         Riku Lehtopolku, David Scarantino (TSC)
Valosuunnittelu              Mikki Kunttu
Pukusuunnittelu              Keren Nissim

Vastaava harjoittaja     Henrikki Heikkilä (TSC)
Valojen toteutus            Anssi Ruotanen

Pukujen toteutus            Raila Rautiainen
Musiikki                             Barry Adamson, Dirty Harry,

                                         Michael Nyman, 

                                         Bästard, Tindersticks 

Tuotanto                         Pori Dance Company 

yhteistyössä                   Tero Saarinen Company

HAVAINTOJA MAASTA

Jos Maalla olisi olemus niin mitä se meille kertoisi?

 

Havaintoja Maasta vetää katsojan maagiseen audiovisuaaliseen maailmaansa ja ottaa matkalla ennakkoluuloista niskaotteen. Teos käsittelee vallanhalun ja egoismin luomia illuusioita, ideologisia yhteentörmäyksiä sekä nostaa esille osin kärjistetysti valinnoistamme kumpuavia ja elinympäristöömme kohdistuvia ongelmakohtia. Kulutuskeskeiseen luontosuhteeseen ja valtarakenteisiin pureutuvan teoksen hahmot eivät tunnista omia virheitään ja säntäilevät lyhytnäköisten ratkaisujen perässä. Insipiraationa teoksen visuaaliselle maailmalle on ollut erityisesti japanilaisten animaatioiden mielikuvitukselliset ja usein absurdit hahmot ja maailmankuvat.

 

Koreografia                  Mikko Lampinen

Ohjaus & ideointi         Anastasia Trizna, Mikko Lampinen

Tanssi                            Anni Koskinen/Riikka Tankka,

                                       Meri Tankka/, 

                                       Mikko Lampinen, Riku Lehtopolku

Näyttelijä                       Anastasia Trizna

Pukusuunnittelu            Maria Hämäläinen, Anu Eerola

Musiikki                           Casualties Of Cool, Kristian Merilahti

Vis. suunnittelu              Sensus Pool Project

Yhteistyössä                 Läntinen tanssin aluekeskus,

                                       Taiteen edistämiskeskus,

                                       Aalto-yliopisto, Työhuone Hengari

Kesto                              45 minuuttia

ARK​

Koen ajassamme vaatimuksen jatkuvaan onnellisuuteen ja hyvinvointiin. Pitäisi tehdä mindfulness-harjoitteita, hengittää oikein, olla downshiftaaja, joka kuitenkin kartuttaa yhteiskunnan kassaa. Elämän perusmallista syntyy vaikutelma, jossa arjen kurjuudesta selvitään tekemällä eheyttäviä harjoitteita. Motiivin tullessa ulkopuolelta ratkaisu tuntuu kuitenkin keinotekoiselta. Kiinan puistossa erilaisia liikuntaharjoitteita tekevät ihmiset ovat yksi esimerkki, joka minulle näyttäytyy enemmän komennuksena kuin valintana. ARK etsii olemisen mahdollisuuksia henkilökohtaiselle alueelle menevien rajoitusten keskellä, ja miten sopeutua ahtaaksi käyvään maailmaan selviytyen itsenään keskellä anonyymien joukkoa.

 

 

Koreografia             Riku Lehtopolku

Tanssi                       Maria Autio, Anni Koskinen, Meri Tankka, 

                                  Riku Lehtopolku, Jouni Majaniemi sekä                                      12 kadunmiestä- ja naista

Musiikki                      Eivind Aarset, Sidsel Endresen, 

                                  Arve Henriksen, Bugge Wesseltoft

Pukusuunnittelu       Riku Lehtopolku

Pukujen toteutus      Seija Raunio, Kerttu Alenius

Äänisuunnittelu        Eero Auvinen

Kesto                          55 minuuttia

ALATEKSTIÄ

Inhimillinen tarina kolmesta ystävyksestä, joita yhdistää muistot, ajatukset maailmasta, ja nainen. Tekijöitä kiinnostaa, mikä todellisuus elämäämme vie eteenpäin, silmiemme edessä tapahtuva konkretia vai mielemme liikkeet? Ja mitä näiden tanssijiden liikkeet heistä paljastavat tai peittävät!

Koreografia                 Marjo Kuusela

Tanssi                           Mikko Lampinen, Riku Lehtopolku,

                                      Eero Vesterinen, Kati Aalto

Valosuunnittelu           Anssi Ruotanen

Pukusuunnittelu           Marjo Kuusela ja työryhmä

Video                            Sensus Pool Project

Musiikki                          Peter Kowall, Doina Klezmer,

                                      Barre Phillips, Barry Guy,

                                      Marten Altera

WANHA

 

Wanha kuuluu Tero Saarisen varhaiseen tuotanoon. Vahvatunnelmainen tarina ystävyydestä, elämästä ja vanhenemisesta on saanut inspiraationsa Samuel Beckettin näytelmästä Huomenna hän tulee. Vuoden 1994 kantaesityksessä Saarinen itse tanssi teoksen yhdessä Kenneth Kvarnströmin kanssa. Pori Dance Companyn ensi-ilta oli vuonna 2003 Porin teatterissa. 

 

Koreografia             Tero Saarinen

Tanssi                       Riku Lehtopolku, Mikko Lampinen

Musiikki                      Henryk Górecki

Valosuunnittelu       Mikki Kunttu

Valojen toteutus     Toni Randell/Petri Mikkonen

Kesto                         22 minuuttia

ORCHESTRA

 

Teos rakentuu musiikilliselle ja liikkeelliselle leikittelylle, jossa toisen kuunteleminen ja havainnoiminen ovat keskiössä. Teoksessa vuorottelevat koreografioitu ja improvisoitu liike. Koreografiassa tanssiryhmä rinnastuu orkesteriin ja liike musiikkiin. Mitkä ovat soittajien keskinäiset suhteet "orkesterissa"? Entä miten löytyy yhteinen sävel ja tempo? 

Teoksessa käytän Jacques Loussier Trion kahta jazztulkintaa Bachin sävellyksistä; Brandenburger Concerto No. 5 in D:minor sekä Concerto in D:major for harpsichord, BWV 1054 III. Allegro. Musiikkivalintojen kautta haluan korostaa Pori Dance Companyn merkitystä jazztanssin uranuurtajana Suomessa sekä tanssijoiden pitkää yhteistä historiaa. Vaikka teoksessa ei nähdä jazztanssia, teoksen liikekielen kimmokkeena on toiminut jazzin hienoviritteinen ja monisävyinen olemus. Teos sai kantaesityksensä Tanssikuu-festivaalilla Porin Teatterissa vuonna 2014.

 

Koreografia            Carl Knif

Tanssi                      Kati Aalto, Riikka Tankka, Riku Lehtopolku,

                                 Kalle Lähde, Vladimir Varnava

Musiikki                     Brad Mehldau, Kevin Hayes,

                                 Jacques Loussier Trio

Pukusuunnittelu      Carl Knif ja työryhmä

Pukujen toteutus     Seija Raunio

Äänimaailma          Carl Knif, Janne Hast

ROSARY

 

 

Rosary on rituaali ja hartausmeno. Näyttämölle tuotu seremonia alkaa yhteisellä muistamisella ja etenee kohti oman ekstaasin tavoittelua. Teos ammentaa vapaasti suufilaisesta estetiikasta ja dervissien tanssivista seremonioista. Samalla Rosary nostaa esille kysymyksen tämän ajan rituaaleista ja perinteistä, jotka niitä vaalivat. Siirtymäriitti on samaan aikaan privaatti ja julkinen, intiimi ja etäinen. Liikkeen äärimmäinen fyysisyys, sekä hurmostilan tavoittelu paljastaa ihmiskehon alkukantaisuuden ja vie katsojan uudelleen synnytetyn luomistapahtuman äärelle.

Koreografia                          Ima Iduozee

Tanssijat                               Mikko Lampinen, Anni Koskinen,

                                               Ima Iduozee, Riikka Tankka

Valo- ja äänisuunnittelu     Erno Aaltonen

Pukusuunnittelu                    Ima Iduozee

Pukujen toteutus                  Seija Raunio

Yhteistyössä mukana         Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

HETKIEN VAELLUS

 

 

Hetkien vaellus on ihmisen matka ajassa, tilassa kohti vääjäämätöntä loppua. Ei paikallaan eikä liikkeessä. Ei maaten eikä seisaallaan. Ei hereillä eikä unessa. Ei täällä eikä missään muuallakaan.

Koreografi Jorma Uotinen, konserttiurkuri Pétur Sakari sekä Pori Dance Companyn tanssijat ovat rakentaneet yhdessä sinfonista urkumusiikkia, liikettä ja runoa yhdistävän teoksen. Ajatus tanssitaiteen legendan ja urkutaiteen nousevan tähden yhteistyöhön tuli Sakarilta. Uotinen kertoo, että kuultuaan Sakarin musiikkia hänelle avautui täysin uusi musiikin maailma.


”Sfäärien sinfoniaa.” Turun Sanomat

Koreografi & teksti          Jorma Uotinen
Urut                                   Pétur Sakari
Tanssijat                           Meri Tankka, Riikka Tankka,

                                          Riku Lehtopolku, Antti Keinänen (vier.)
Runot                                Fernando Pessoa
Säveltäjät                        Maurice Duruflé, Olivier Messiaen                                              & Louis Vierne

AN INDICENT OF CLOSENESS

 

Väestöntiheys voi suurimmissa kaupunkikeskittymissä jo nyt olla yli 10 henkilöä neliömetrillä, ja määrä kasvaa joka hetki. Useinkaan emme saa itse valita keiden kanssa tilan jaamme, mutta uusiin tilanteisiin sopeutumiseemme voimme itse vaikuttaa. Onko mahdollista kokea itsensä vapaaksi rajoitetussa tilassa? Muuttuuko suhtautumisemme muihin henkilökohtaisen tilan käydessä ahtaaksi? Taistelemmeko tilastamme, vai toivotammeko muut tervetulleiksi omalle neliöllemme?​

 

Koreografia                   Emrecan Tanis

Tanssi                             Riku Lehtopolku, Meri Tankka, Riikka Tankka 

Musiikki                           Mehmet Tanis 

Pukujen suunnittelu      Erika Turunen

Pukujen toteutus           Seija Raunio

Valosuunnittelu             Anssi Ruotanen, Emrecan Tanis

Valojen toteutus           Anssi Ruotanen

LIFE WHEEL

 

 

Life Wheel kuuluu Tero Saarisen varhaiseen tuotantoon. Ystävyydestä, odotuksesta ja lähdön ajatuksesta kertova herkkäviritteinen teos sai kantaesityksensä Pori Dance Companyn esittämänä vuonna 1994.

Koreografia                   Tero Saarinen

Tanssi                             Kati Aalto, Meri Tankka, Riikka Tankka

Musiikki                            Hamza El Din

PATHLESS WOOD

 

Koreografia                           Hyauk Jin Geon

Esiintyjät                                 Kyeong Hyeon Kim, Hyauk Jin Geon, 

                                                  Anastasia Trizna, Mikko Lampinen, 

                                                  Riku Lehtopolku

Visuaalinen suunnittelu    Seung Jae Jung / Ground Zero Project

Äänisuunnittelu                    Seung Jae Jung

Pukusuunnittelu                   Hyauk Jin Geon

Pukujen toteutus                  Raila Rautiainen

Tuotanto                                Pori Dance Company

                                               yhteistyössä Ground Zero Project

 

Aiemmat kokemuksemme linkittyvät loputtomaksi muistojen verkoksi, joka ohjaa ajatteluamme ja päätöksentekoamme. Jokainen tekemämme valinta, merkityksettömältäkin tuntuva, saattaa syöstä elämämme täysin ennalta-arvaamattomaan tulevaisuuteen. Muistomme myös muuttuvat ja vääristyvät ajan kuluessa, ja matkallamme saatamme jäädä niiden vangiksi.

 

Inspiraatio teokseen syntyi koreografin talvisella vierailulla Lapissa, jossa hän kohtasi koskemattoman hangen peitossa olleen metsän. Kun polkua ei ollut, tuntui mahdottomalta lähteä minnekään. Miten löytää oma tiensä tilanteessa, jossa kaikki valinnat ovat mahdollisia?

ROOM

TILA päästää irti.

TILA, jonka annamme täyttää itsensä.

TILA meissä.

TILA meidän välillämme.

Koreografia                              Johanna Nuutinen

Koreografin assistentti         Anni Koskinen

Tanssi                                         Meri Tankka, Riikka Tankka

Valosuunnittelu                      Erno Aaltonen

Äänisuunnittelu                      Joonas Pehrsson

Pukusuunnittelu                     Johanna Nuutinen, Erika Turunen

Pukujen toteutus                    Raila Rautiainen