Etusivu >

Tarina

Vuonna 1989 perustettu Pori Dance Company on tanssiryhmä, jonka keskeisiä tavoitteita on edistää suvaitsevaisuutta ja inhimillisiä arvoja tanssin – sen monimuotoisuuden, muovautuvuuden ja kauas ammentavien juurien kautta. Haluamme viedä eteenpäin sanomaa kehollisuudesta, jonka kautta on mahdollista tutkia ja tunnustella fyysisyyden ja mielikuvituksen rajoja. Moniaineksisten elämysten luomisessa haluamme pyrkiä kompromissittomaan lopputulokseen ja  tarjota katsojillemme vireää, ajassa vahvasti elävää taidetta. 

Tärkeitä arvoja meille ovat myös tanssin tunnetuksi tekeminen, sen saavutettavuus sekä siihen liittyvän yhteisöllisyyden esiintuominen. Kotikaupunkinsa Tanssitaiteilija Liisa Nojosen vuonna 1989 perustama ja vuoteen 2014 asti johtama ryhmä toteuttaa vuosittain 3-4 kantaesitystä ja esiintyy niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Ohjelmistossa on vuosien varrella ollut teoksia sekä kokeneilta taiteilijoilta kuten Tero Saarinen, Jorma Uotinen, Marjo Kuusela ja Alpo Aaltokoski kuin myös nuorilta nousevilta kyvyiltä. Ryhmä tekee yhteistyötä myös alan koulutusyksiköiden ja lukuisten muiden taiteenalojen edustajien kanssa. Porin lisäksi ryhmä esiintyy säännöllisesti myös muualla kotimaassa sekä kansainvälisesti. 

Taustayhteisönämme toimii Keho Liikkeessä ry, ja voit saada säännöllisesti uutisia ja samalla tukea toimintaamme liittymällä yhdistyksemme jäseneksi.

Tukijat