Etusivu >

Tanssikuu 2023

Tanssikuu-festivaali on jälleen täällä! 13. kertaa järjestettävä festivaali kokoaa Poriin huikean joukon puhuttelevia teoksia ja tanssin huipputekijöitä sekä Suomesta että kansainvälisesti. 


Festivaalin avaa Neljän teoksen ilta 19.–20.11. Porin Teatterin päänäyttämöllä, jossa nähdään israelilaisen Avshalom Latuchan humoristinen soolo Give It To Me. Teos on vastalause kohtuudelle ja varovaisuudelle, joiden sijaan se antaa luvan kokea elämää täysillä ja juhlistaa rohkeasti jokaisen oikeutta olla oma itsensä. Satu Aavanrannan ja Sanna Henton uusi teos Kiiilpaaataaannnsssiii puolestaan venyttää kilpatanssia järjestelemällä omaperäisellä tavalla uudelleen sen kestoa, käsitteitä ja estetiikkaa. Näemme myös katkelman Pori Dance Companyn viime keväänä ensi-iltansa saaneesta, Riku Lehtopolun koreografioimasta teoksesta Songs. Illan päättää Pori Dance Companyn uusi kantaesitys Maailmanlopun tanssiaiset. Sanni Giordanin koreografioima teos on kuvitelma hetkestä ennen kaiken katoamista, jolloin joukko ihmisiä järjestää tanssiaiset katoavan maailman reunalla. Ja millaiset juhlat ne ovatkaan!

Ujo Neiti Ida toivottaa koko perheen tervetulleeksi Studio Hilkkaan 21.11. Lasten läheisyydessä arka Neiti Ida löytää itsestään uutta rohkeutta ja uskaltautuu jakamaan kalleimmatkin aarteensa salaperäisen matkalaukkunsa kätköistä. Hanna Brotheruksen koreografioima ja tanssitaiteilija Jonna Aaltosen esittämä Neiti Ida on hurmannut yleisönsä kerta toisensa jälkeen jo yli 160 esityksen ajan!


Festivaalin päättää Grus Grus Teatteriin kuuluva Livsmedlet-duo teoksellaan Näkymättömät maat. Kulttuuritalo Anniksen kellarisalissa 22.11. nähtävä, järisyttävän ajankohtainen teos on tarina sodan kotoaan karkottamista ihmisistä. Maantiede ja politiikka venyvät ja muuttuvat eläviksi esiintymisalustoiksi, kun tekijät haastavat itsensä ainutlaatuiseen kohtaamiseen nukketeatterin ja koreografian välillä. Lukuisia palkintoja saanut Näkymättömät maat on kiertänyt ylistävien arvioiden saattelemana jo yli 20 maassa.

Tervetuloa loppuvuoden kiehtovimpaan tanssitaiteen juhlaan Porissa! 

Tanssikuun 2023 ohjelma

19.11. klo 19, Porin Teatteri: Neljän teoksen ilta

20.11. klo 19, Porin Teatteri: Neljän teoksen ilta

21.11. klo 18, Studio Hilkka: Neiti Ida

22.11. klo 19, Kulttuuritalo Anniksen kellarisali: Näkymättömät maat


Kuvat ylhäältä alas:

Näkymättömät maat © Pernilla Lindgren
Maailmanlopun tanssiaiset © Maarit Laakkonen
Songs © Mikko Jokinen

Tukijat