IHMISET

Mikko Lampinen

koreografi-tanssija, taiteellisen toimikunnan jäsen

Mikko Lampinen päätyi tanssin pariin Porissa Tanssikoulu Liisa Nojosella ja suoritti tanssialan perustutkinnon Tampereen Konservatorion alaisuudessa. Lampinen on täydentänyt opintojaan sekä kotimaassa että kansainvälisesti mm. New Yorkissa, Hollannissa ja Ranskassa. Hän oli stipendiaattina Alvin Ailey American Dance Schoolissa vuonna 2005 ja samana vuonna finalistina Soulin kansainvälisessä nykytanssikilpailussa sekä Suomen edustajana Riku Lehtopolun kanssa Eurovision Nuorten Tanssijoiden finaalissa Varsovassa. Pori Dance Companyssa hän on tanssinut vuodesta 2001 lähtien ja toimii nykyisin ryhmän toiminnanjohtajana sekä taiteellisena johtajana yhdessä Lehtopolun kanssa. Carolyn Carlson Companyssa Ranskassa hän tanssi vuonna 2006, Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmässä vuosina 2006-2010 ja vierailijana Skånes Dansteaterissa sekä Suomen Kansallisbaletissa vuonna 2010. Tero Saarinen Companyssa hän on tanssinut vuodesta 2011 alkaen ja on esiintynyt ryhmän kiertueilla mm. Ranskassa, Italiassa, Itävallassa, Serbiassa, Kroatiassa, Venäjällä, Saksassa, Belgiassa, Japanissa, Pohjois-Amerikassa ja Skotlannissa. Uran varella Lampinen on esiintynyt mm. Tero Saarisen Jorma Uotisen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin, Carolyn Carlssonin, Andodis Foniadakiksen, Kenneth Kvarnströmin ja Rootless Root ryhmän perustajien Josef Frucekin & Linda Kapetanean teoksissa. Lampinen on tehnyt koreografista työtä vuodesta 2006 ja toiminut residenssikoreografina mm. Etelä-Koreassa ja Venäjällä. Viimeisin teos "Lost Voices of the Humdrum" sai kanta-esityksen Pietarissa tammikuussa 2016. Tanssin ja sen eri muotojen ohella Lampinen työskentelee esitysten ja tapahtumien visuaalisen suunnittelun, video- ja valokuvauksen sekä eri multimediaprojektien parissa. 

Riku Lehtopolku

Koreografi-tanssija, taiteellisen toimikunnan jäsen

Riku Lehtopolku on Tanssikoulu Liisa Nojosen kasvatti. Hän tanssinut Pori Dance Companyssa vuodesta 2001 ja esiintynyt mm. Jorma Uotisen, Tero Saarisen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin ja Jarkko Mandelinin teoksissa sekä ollut mukana ryhmän kiertueilla eri puolella Eurooppaa, Aasiaa ja Afrikkaa. Vierailijana Lehtopolku on nähty mm. Suomen Kansallisbaletin, Skånes Dansteaterin, Iceland Dance Companyn sekä Susanna Leinonen Companyn ja Carl Knif Companyn tuotannoissa, ja hän on ollut mukana myös ryhmien kiertueilla Euroopassa sekä Aasiassa. Vuodesta 2006 Lehtopolku on toiminut Jorma Uotisen taiteellisena assistenttina ja tämän teosten harjoittajana mm. Suomen Kansallisbaletissa sekä Tanskan Kuninkaallisessa Baletissa. Lehtopolku työskentelee myös opettajana ja koreografina, ja hänen töitään on nähty mm. Pori Dance Companyn ja Oulun kaupunginteatterin ohjelmistoissa. Lehtopolun viimeisimmät teokset ovat Pori Dance Companylle olleet ARK (2015) ja paikkasidonnainen koko perheen tanssiteos Romukylän kuolleisjuhlat (2019). Nykyisin Lehtopolku toimii myös Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellisena johtajana.

Kati Aalto

Tanssija / harjoituttaja, taiteellisen toimikunnan jäsen

Ryhmän perustajajäseniin kuuluva Kati Aalto aloitti tanssiharrastuksensa Maija-Leena Jurkowskin oppilaana vuonna 1974 ja jatkoi opintojaan Tanssikoulu Liisa Nojosella vuonna 1979. Syksyllä 1988 Kati siirtyi Lontooseen täydentämään opintojaan Pineapple ja Works Studioilla, joiden lisäksi jatko-opintoja on kertynyt myös mm. Chicagon Dance Center of Columbia Collegesta vuosilta 1990-1991 sekä lukuisilta tiiviskursseilta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Tanssijaksi Kati valmistui näyttötutkinnolla Tampereen konservatoriosta vuonna 2005.

 

Pori Dance Companyssa Kati on tanssinut jo yli 50 teoksessa ja ollut mukana ryhmän kiertueilla mm. Yhdysvalloissa, Skotlannissa, Ranskassa, Saksassa ja Etelä-Koreassa. Pori Dance Companyn lisäksi Kati on työskennellyt tanssijana mm. Porin Teatterissa sekä Lynda Martha Companyssa Chicagossa vuosina 1990-1991. Kati toimii myös opettajana Tanssikoulu Tankassa.

Meri-Netti_9.JPG

Meri Tankka

Tanssija, taiteellisen toimikunnan jäsen

Meri Tankka aloitti tanssiharrastuksensa Tanssikoulu Liisa Nojosella 3-vuotiaana yhdessä siskonsa Riikan kanssa, ja vuonna 2005 hän suoritti tanssialan perustutkinnon Tampereen Konservatorion alaisuudessa. Merin merkittävimpiin opettajiin kuuluvat mm. Pattie Obey, Mirja-Liisa Herhi, Saima Kranig, Eric Viudes, Frank Chaves, Liisa Nojonen ja Maj-Lis Rajala. Jatko-opintoja Meri on suorittanut mm. balettipedagokiikassa Teatterikorkeakoululla vuosina 2005-2006 sekä lukuisilla tiiviskursseilla, ja parhaillaankin hän jatkaa tanssinopettajaopintojaan Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tanssijana Pori Dance Companyssa Meri aloitti vuonna 1999 ja on siitä lähtien esiintynyt lähes kaikissa ryhmän kantaesityksissä. Meri on ollut mukana ryhmän kiertueilla mm. Etelä-Koreassa, Saksassa, Ruotsissa, Ranskassa, Venäjällä ja Skotlannissa. Hän on saavuttanut lukuisia palkintoja ja kunniamainintoja alan kilpailuissa, mm. Concours Euro-Dance Paris -kilpailussa vuonna 2007 hänet palkittiin kilpailun parhaana tanssijana. Tanssijantyönsä lisäksi Meri toimii rehtorina ja opettajana Tanssikoulu Tankassa.

Riikka-Netti_8.JPG

Riikka Tankka

Tanssija, taiteellisen toimikunnan jäsen

Riikka Tankka aloitti tanssiharrastuksensa 3-vuotiaana Tanssikoulu Liisa Nojosella ja valmistui tanssijaksi näyttötutkinnolla Tampereen konservatoriolta vuonna 2005. Hän on syventänyt koulutustaan monipuolisesti tiiviskursseilla sekä tanssinopettajaopintojensa parissa Savonia-ammattikorkeakoulussa vuodesta 2014. Riikka toimii tanssijantyönsä lisäksi toiminnanjohtajana ja opettajana Tanssikoulu Tankassa.

 

Pori Dance Companyssa Riikka on tanssinut vuodesta 1999 ja hän kuuluu ryhmän kantaviin voimiin, joka on kiinnityksensä jälkeen nähty lähes kaikissa ryhmän kantaesityksissä. Hän on esiintynyt ryhmän mukana mm. Etelä-Koreassa, Saksassa, Ranskassa, Virossa, Hollannissa, Luxemburgissa, Skotlannissa ja Venäjällä. Kansainvälistä kilpailumenestystä Riikka on saavuttanut mm. Concours Euro-Danse -kilpailussa Pariisissa 2008 ja Pietarissa 2011. Seuraava merkittävä sooloesiintyminen on 1.12.2016 Soulissa Jung-Eun Kimin teoksella Silence-Ecnelis.

Leo-kuva-1_edited.jpg

LEO VAN AERSCHOT

Tuottaja

 

Leo Van Aerschot on toiminut Pori Dance Companyn tuottajana keväästä 2020 alkaen ja vastaa ryhmän tuotannoista, markkinoinnista ja keikkamyynnistä. Aerschot on työskennellyt mm. Myllyteatterissa, Grus Grus teatterissa ja tuotantosuunnittelijana Tampereen teatterikesässä sekä lukuisissa muissa kulttuurikentän tuotannollisissa tehtävissä. 

OTA YHTEYTTÄ:

 

Puhelimitse: 040 063 5220

Sähköpostitse: tuotanto@poridancecompany.com 

VIERAILEVAT KOREOGRAFIT
Tero Saarinen

Tero Saarinen

Tommi Kitti

Tommi Kitti

Russell Adamson

Russell Adamson

Pattie Obey

Pattie Obey

Marjo Kuusela

Marjo Kuusela

Liisu Risu

Liisu Risu

Johanna Nuutinen

Johanna Nuutinen

Jouka Valkama

Jouka Valkama

Jorma Uotinen

Jorma Uotinen

Liisa Nojonen

Liisa Nojonen

Jarkko Mandelin

Jarkko Mandelin

Geon Hyuk Jin

Geon Hyuk Jin

Carl Knif

Carl Knif

Ima Iduozee

Ima Iduozee