Etusivu >

Tanssikuu – Neljän teoksen ilta

Dance, dance, otherwise we are lost.

Pina Bausch

Tanssikuu tuo Porin Teatterin päänäyttämölle neljän teoksen illan, joka muistuttaa lempeyden tärkeydestä kovien arvojen ja epävakaan maailman keskellä. Tanssitaan yhdessä kohti maailmanloppua mutta myös uusia, inhimillisyyden puolesta puhuvia todellisuuksia!


Esityksen avaa israelilaisen Avshalom Latuchan itselleen koreografioima soolo Give It To Me. Teos on huumorin lävistämä vastalause kohtuudelle ja varovaisuudelle, joiden sijaan se antaa rohkeasti luvan olla äänekäs, yli äyräiden roiskuva ja täydesti elämää kokeva. Samalla se juhlistaa jokaisen oikeutta olla oma itsensä.

KOREOGRAFIA JA ESITYS Avshalom Latucha ÄÄNISUUNNITTELU Iyar Dalva MUSIIKKI Tina Turner PUKUSUUNNITTELU Maayan Shalem KUVA Asia Skorik


Satu Aavanrannan ja Sanna Henton uusi teos Kiiilpaaataaannnsssiii venyttää kilpatanssia järjestelemällä omaperäisellä tavalla uudelleen sen kestoa, käsitteitä ja estetiikkaa. Humoristinen teos rikkoo kilpatanssiin liittyviä sääntöjä ja leikittelee kilpatanssin pyrkimyksellä täydellisyyteen. Henton esittämä soolo tuo myös veikeästi näkyväksi ja kääntää päälaelleen naisen roolin kilpatanssissa.

KOREOGRAFIA Satu Aavanranta (ent. Tuomisto) ja Sanna Hento TANSSI Sanna Hento ÄÄNISUUNNITTELU Satu Aavanranta ja Sanna Hento TUOTANTO Ko-kollektiivi TEOSTA TUKEE Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki KUVA Merilei Mandelin


Näemme myös katkelman Pori Dance Companyn viime keväänä ensi-iltansa saaneesta, Riku Lehtopolun koreografioimasta teoksesta Songs. Rakkauskirjeeksi yhdessä tanssimiselle luotu teos kutsuu yhteen eri tanssijasukupolvia luoden muistojen ja haaveiden kohtaamispaikan niin uusille kuin jo pitkään yhdessä tanssineille kollegoille. 

KOREOGRAFIA Riku Lehtopolku ja esiintyjät ÄÄNISUUNNITTELU Eero Auvinen VALOSUUNNITTELU Veli-Ville Sivén PUKUSUUNNITTELU Riku Lehtopolku PUKUJEN TOTEUTUS Seija Raunio TANSSI Kati Aalto, Kasperi Kolehmainen, Fiia Lamminen, Riku Lehtopolku, Meri Tankka, Riikka Tankka KUVA Mikko Jokinen


Illan päättää Pori Dance Companyn uusi kantaesitys Maailmanlopun tanssiaiset. Sanni Giordanin koreografioima teos on kuvitelma hetkestä ennen kaiken katoamista. Se on sietämättömän keveyden, turhamaisuuden, riemukkuuden, villiintymisen ja valtavan haikeuden ristiriitainen piste ajassa, joka kiertää ikuista kehää. Tässä kuvitelmassa joukko ihmisiä järjestää tanssiaiset katoavan maailman reunalla. Ja millaiset juhlat ne ovatkaan!

KOREOGRAFIA Sanni Giordani ja tanssijat TANSSI Mia Jaatinen, Riku Lehtopolku, Meri Tankka, Riikka Tankka ÄÄNISUUNNITTELU Josu Mämmi VALOSUUNNITTELU Toni Randell KUVA Maarit Laakkonen

19. ja 20.11. klo 19 Porin Teatterin päänäyttämö, kesto noin 1 h 40 min sisältäen väliajan. 19.11. esityksen jälkeen järjestetään yleisökeskustelu.

Tukijat