Sat, Feb 29

|

Pori Art Museum

LIIKEtila 2020 - Porin Taidemuseo

Porin taidemuseo ja Pori Dance Company yhdistävät voimansa ja kutsuvat yleisöt mukaan tanssiin - taidemuseon tyhjään näyttelytilaan!

Registration is Closed
See other events
LIIKEtila 2020 - Porin Taidemuseo

Time & Location

Feb 29, 2020, 1:00 PM – Mar 01, 2020, 8:00 AM

Pori Art Museum, Eteläranta, 28100 Pori, Finland

About The Event

LIIKEtila - Karkaa tanssiin PORIN TAIDEMUSEOSSA 29.02.-01.03.2020

Eteläranta. www.poriartmuseum.fi

Porin taidemuseo ja Pori Dance Company yhdistävät voimansa ja kutsuvat yleisöt mukaan tanssiin - taidemuseon tyhjään näyttelytilaan!

LIIKEtila-tapahtumassa otetaan vauhtia maaliskuussa avautuviin uusiin näyttelyihin, kun tanssi valtaa taidemuseon laajennusosa Siiven. Karkauspäivän LIIKEtila-viikonloppu on omistettu tanssille - liikkeen tutkimiselle ja liikkeeseen heittäytymiselle. Tule, koe ja nauti!

Lauantaina pääset mukaan työpajoihin, joissa ovat mukana Pori Dance Companyn huikeat ammattilaiset, Suomessa ja kansainvälisillä nykytanssin areenoilla uraa tekevät tanssijat. Croquis-piirtäminen on nopearytmistä elävän mallin piirtämistä, joka LIIKEtilassa saa uuden ulottuvuuden, kun mallina on tanssija Mikko Lampinen. Tule mukaan piirtämään kuvataiteilija Niko Palokankaan ohjauksessa. Tanssijat Kati Aalto ja Riku Lehtopolku vievät sinut mukanaan tanssilliselle kuntotunnille ja nykytanssin koreografioihin. Työpajat sopivat tanssin harrastajille ja uteliaille tutustujille. Tule rohkeasti kokeilemaan tanssin mahdollisuuksia!

Sunnuntaina nautitaan Pori Dance Companyn tanssiesityksistä ja lyömäsoitinyhtyeen Osuma Ensemblen musiikista. Tanssin ja live-musiikin yhdistävässä esityksessä näemme osuuden Anu Sistosen Mood(s)-teoksen koreografiasta sekä osuudet Emrecan Tanışin teoksesta An Incident of Closeness sekä Riku Lehtopolun teoksesta Kätkö. Esitys on ainutkertainen!

TYÖPAJAT LAUANTAINA 29.02.

13.00-14.30 Croquis-piirustus | nopearytmistä piirtämistä, mallina tanssija Mikko Lampinen, piirtämisen ohjaus kuvataiteilija Niko Palokangas | osallistumismaksu 10 EUR | työskentelyvälineet saa lainaan paikan päältä

14.30-15.00 Tanssillinen kuntotunti | ohjaus tanssija Kati Aalto | osallistumismaksu 10 EUR

15.00-15.30 Nykytanssitunti | ohjaus tanssija Riku Lehtopolku | osallistumismaksu 10 EUR

15.30-16.00 Koreografiatunti | sukellus koreografi Anu Sistosen Mood(s)-teokseen | ohjaus tanssija Riku Lehtopolku | osallistumismaksu 10 EUR

Osallistuminen kaikkiin kolmeen tanssityöpajaan 25 EUR

ESITYS SUNNUNTAINA 01.03. KELLO 13

Musiikki: Osuma Ensemble

Tanssi: Pori Dance Company

Mood(s) | koreografia Anu Sistonen | musiikki Osuma Ensemble

Osuma Ensemble: Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel

Kätkö | koreografia Riku Lehtopolku

Incident of Closeness | koreografia Emrecan Tanış

Esityksen kesto noin tunti. Osallistumismaksu 10 EUR

LIIKEtila on Porin taidemuseon yleisötyölle omistettu tila, joka muuttaa muotoaan, ja etsii ja löytää paikkansa aina uudelleen taidemuseon näyttelytiloista näyttelyvaihtojen aikana. Taidemuseo kutsuu mukaan yhteistyöhön taiteen ja kulttuurin alalla toimivia kiinnostavia tekijöitä.

Lisätiedot: Mirja Ramstedt-Salonen

OSIA TEOKSISTA:

Mood(s) Koreografia: Anu Sistonen Novellikokoelmamaisena rakenteena eri tunnetiloihin ja niiden muutoksiin pureutuva teos pohtii monisyisten ihmissuhteiden lisäksi yksilön tukeutumista lähellä olevaan yhteisöön. Taidokkaaseen liikkeeseen luottava koreografia on saanut inspiraationsa valokuvaaja Miikka Heinosen töistä.

Kätkö Koreografia: Riku Lehtopolku Riku Lehtopolun yhteistyössä äänisuunnittelija Eero Auvisen kanssa luoma Kätkö rakentaa tosien ja kuviteltujen muistojen puutarhan, jossa tanssi ja äänitaide kietoutuvat tiiviiksi vuoropuheluksi esiintyjien välille. Muistojen muuttumista ja niissä jäljellä olevaa todenperäisyyttä pohtiva teos on piilotettujen tunteiden ja kaipausten leikkipaikka törmäyksessä ulkoisen todellisuuden kanssa.

An Incident of Closeness Koreografia: Emrecan Tanis

Väestöntiheys voi suurimmissa kaupunkikeskittymissä jo nyt olla yli 10 henkilöä neliömetrillä, ja määrä kasvaa joka hetki. Useinkaan emme saa itse valita keiden kanssa tilan jaamme, mutta uusiin tilanteisiin sopeutumiseemme voimme itse vaikuttaa. Onko mahdollista kokea itsensä vapaaksi rajoitetussa tilassa? Muuttuuko suhtautumisemme muihin henkilökohtaisen tilan käydessä ahtaaksi? Taistelemmeko tilastamme, vai toivotammeko muut tervetulleiksi omalle neliöllemme?